Energie en Meditatie

Cursus: Energie en meditatie

In deze cursus leer je de basis van het mediteren en maak je kennis met de verschillende vormen van meditatie. Zo kun je zelf kiezen welke vorm het beste bij je past. Wil je liever stil zitten of bewegen of spreken je juist hartcoherentie of mindfulness oefeningen aan? Ieder mens is verschillend en er zijn genoeg manieren om tot rust te komen en te ontspannen.

 

Tevens maak je kennis met de basis van intuïtieve ontwikkeling wat je helpt bij het omgaan met jouw energie.

 

Voordelen van meditatie

Het positieve effect van meditatie op ons algeheel welzijn is door veel onderzoek wetenschappelijk bevestigd. Zit veel van je energie in je hoofd, ben je veel aan het denken of aan het piekeren, dan heb je vaak moeite om te ontspannen. Door meditatie leer je je gedachten te observeren en los te laten; je traint je aandacht en je concentratie. Zo kom je makkelijker in contact met je vitaliteit in het hier en nu.

 

Intuïtieve ontwikkeling

De basisoefeningen vanuit de intuïtieve ontwikkeling helpen je om jouw energie te verzamelen en te managen. Je leert je energiesysteem kennen: je chakra’s en je aura. Je leert je batterijen weer op te laden en met meer energie en vitaliteit in het leven te staan. Wij beginnen elke les met oefeningen vanuit de intuïtieve ontwikkeling om goed te gronden en aanwezig te zijn in het hier en nu. Daarna maken we kennis met verschillende meditatietechnieken.

 

Unieke combinatie

De combinatie meditatie en intuïtieve ontwikkeling is bijzonder: Je leert mediteren en vooraf jezelf te gronden. Daardoor wordt je meditatie niet zweverig maar je kunt inzichten over jezelf verkrijgen met het doel je autonomie te versterken. Zo kun je een vorm van spiritualiteit ontwikkelen die je helpt bewuster om te gaan met de dagelijkse beslommeringen.

Ben je hooggevoelig en kun je niet goed afsluiten voor de energie van anderen en van alles wat om je heen gebeurt, dan is deze cursus geschikt voor jou.

 

Wat levert deze cursus op?

 • Kennis van meditatietechnieken;
 • basiskennis intuïtieve ontwikkeling;
 • meer rust in je hoofd;
 • verbeterde emotionele balans;
 • minder stress, minder vermoeid;
 • positiever in het leven staan;
 • veerkrachtiger en meer energie.

 

Ervaringen van deelnemers

 • Mijn belangrijkste inzicht was dat ik positieve energie zelf kan creëren en me door meditatie sterker kan voelen.
 • Ik heb geleerd welke vormen van meditatie er zijn en welke manier van rust te vinden het beste bij me past.
 • Door de oefeningen kon ik gedachtes beter van me afzetten en ik heb ervaren dat mijn gedachtes (en die van anderen over mij) mij niet hoeven af te breken.

 

Ik heb in oktober 2017 de lessen van Energie & Meditatie gevolgd bij Angela. Ik wilde leren mediteren om rustig te blijven in moeilijke situaties en om mijn energie bij mezelf te houden. Door deze cursus merk nu al een groot verschil. Externe factoren hebben veel minder impact op me. Ik kan de stilte in mezelf steeds meer aanspreken. Ik heb Angela ervaren als een professionele begeleidster met veel kennis. Ze heeft ons kennis laten maken met verschillende vormen van meditatie: in zithouding, zonder oordeel ervaren wat er is; dansend en lopend en ook met geleide meditaties. Tijdens deze lessen kwamen er spontaan mooie inzichten bij me op. Er was ruimte en respect voor ieders ervaringen. Kortom, een aanrader deze cursus! Ook voor degene die al langer mediteren. Het is extra mooi om het samen met anderen te ervaren. Sonja Remijn

 

Cursus data

3 vrijdagochtenden van 10:30 tot 12:30 uur:
28 september, 5 en 12 oktober 2018
 

Investering

90 euro
 
Meld je direct aan: team@gelukscoach-rotterdam.nl
 

Locatie

Beatrijsstraat 52 B
3021 RG Rotterdam
 
Vanaf 6 deelnemers:
Centrum Djoj
Antony Duyklaan 5-7
3051 HA Rotterdam

Routebeschrijving: Centrum Djoj Rotterdam
meditatie, energie
Betalingsvoorwaarden

 • Minimum aantal deelnemers: 4
 • Betaling in 1 keer voor 3 lessen.
 • Na cursusbegin geen restitutie mogelijk.

 

Share