veelgestelde vragen

Heb je nog vragen?

 

Voor wie zijn de cursussen geschikt?

De Gelukscoach Rotterdam biedt trainingen en individuele coaching en richt zich vooral op vrouwen en mannen tussen de 35 en 55 jaar (vaak hoogopgeleid en met een drukke baan) die een nieuwe balans zoeken tussen werk en privé en die vol vertrouwen en met plezier in het leven willen staan en zichzelf verder willen ontwikkelen.

 

Zijn de cursussen en readings zweverig?

De Gelukscoach wil laten zien dat spiritualiteit helemaal niet zweverig hoeft te zijn. Lichaam een geest zijn een geheel, daar twijfelt tegenwoordig niemand meer aan. Ook de wetenschap is bezig steeds meer van deze eenheid te ontrafelen. Als mens zijnde ben je bovendien een spiritueel wezen met een lichaam en alleen door de verbinding tussen ziel en lichaam te versterken, kun je in het nu zijn en midden in het leven staan. De Gelukscoach wil zich onderscheiden door spiritualiteit en oplossingsgerichte coaching te combineren.

 

Waarom Gelukscoaching?

Geluk is meer dan happy zijn. Vaak zijn het juist de moeilijke situaties in het leven waaruit je de meeste voldoening kunt halen en die je op een dieper niveau gelukkig kunnen maken, als je begrijpt dat het leven een leerschool is. Naast geluk gaat welzijn over het vinden van levensdoelen en het kunnen aangaan van positieve relaties.

 

Welke methodes worden gebruikt?

De Gelukscoach Rotterdam werkt veel met oefeningen uit de Positieve Psychologie, dat wil zeggen dat de oefeningen wetenschappelijk getoetst zijn op hun effectiviteit. Ik werk met de methode van Oplossingsgericht coachen. Er wordt niet op zoek wordt gegaan naar de oorzaak van het probleem maar naar de oplossing. Het is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat dat de snellere en effectievere methode is. Bovendien wordt ervan uitgegaan dat de betreffende persoon de oplossing onder goede begeleiding in zich zelf kan vinden. Lees hier meer over mijn OpPEP-methode.

 

Moet ik dan gelukkig zijn?

De keuze is aan jou. Gelukscoaching gaat verder dan alleen maar happy zijn. Het gaat veelmeer om jezelf te kunnen ontplooien en te ontwikkelen. Hoe kun je de beste versie van jezelf worden? Duurzaam geluk vloeit voort uit de bevrediging van de 6 menselijke behoeftes waarvan de eerste 4 basisbehoeftes zijn die iedereen weet te vervullen, op welke manier dan ook. Lees hier de lijst van de geestelijke menselijke behoeftes:
1.    zekerheid
2.    variatie
3.    betekenisvol zijn
4.    liefde en verbinding
5.    persoonlijke groei
6.    een bijdrage leveren

 

De behoeftes 5. ‘Persoonlijke groei’ en 6. ‘een bijdrage willen leveren’ worden vaak over het hoofd gezien. Echter zijn die juist heel belangrijk voor een duurzaam gelukkig leven.

 

Wat is de samenhang tussen geluk en gezondheid?

Emotioneel in balans zijn is onderdeel van een gezond leven. Gezondheid is meer dan gezonde voeding en voldoende beweging. Positieve emoties helpen bij het verhogen van je weerbaarheid, want zij sterken het immuunsysteem. Een balans tussen positieve en negatieve emoties leidt tot minder stress en zorgt voor sneller herstel bij ziektes. (bron: Ruut Veenhoven, Erasmus Universiteit Rotterdam, 2006) Tussen lichaam en geest in staat het centrale zenuwstelsel, dat signalen van het lichaam en van de psyche verwerkt. Veel mensen noemen gezondheid als voorwaarde voor hun geluk, maar het is nminder bekend dat geluk een positief effect heeft op je gezondheid.

 

Ik ben al zo gelukkig, is Gelukscoaching voor mij dan nog zinvol?

Ja. Want het is een menselijke behoefte om jezelf verder te ontwikkelen en te ontplooien. Het is een levenslang proces.  Je kunt steeds weer iets nieuws leren en zo nog meer voldoening uit het leven halen.

 

Share