Happy News

Moet ik wel gelukkig zijn?

2018-09-08 14:23:42 admin

geluk is een keuze5 misverstanden over geluk

Sommige mensen hebben een kritische houding tegenover geluk en doen alles rond happiness snel af als een hype. Vaak zitten achter deze kritische houding een aantal misverstanden over wat geluk is. Dat is jammer, want ik gun iedereen een gelukkig leven.

 

Daarom wil ik het hier hebben over de meest voorkomende misverstanden over geluk:

 

Posted in: blogGelukstipTagged in: Gelukgeluk isgelukkig zijnpositieve emotiesverdriet Lees verder 4 comments

Meditatie

2018-06-11 13:58:48 admin

meditatie3 redenen waarom meditatie je kan helpen gelukkiger te worden

Is het nu echt noodzakelijk te gaan mediteren? Dat zweverige gedoe… Als je gelukkiger wilt worden is meditatie één manier om bewuster te worden van je patronen (=overtuigingen en aangeleerd gedrag) die je belemmeren. De zoektocht naar geluk is niets anders dan een bewustwordingsproces, want het geluk sluimert immers in jezelf.

Posted in: blogGelukstipTagged in: energiegelukkig wordengelukkig zijnmeditatiemeer energie Lees verder 0 comments

Assertiviteit en eigenwaarde

2018-05-17 13:14:48 admin
zelfcompassie

5 tips voor een goed gevoel van eigenwaarde

Wat is het verschil tussen eigenwaarde, zelfvertrouwen en assertiviteit?

 

Aan de basis van een gezond zelfvertrouwen ligt een goed gevoel van eigenwaarde. Een goed gevoel van eigenwaarde is iets heel subjectiefs, het is een gevoel. Niemand anders bepaalt of je meer of minder waard bent. Jij doet het. Als je een negatief gekleurd zelfbeeld hebt, dan is jouw gevoel van eigenwaarde laag. Je vindt jezelf ‘niet bijzonder’, ‘maar middelmatig’ of misschien zelfs ‘dom’ of ‘lelijk’. Dat wat je voelt dat straal je ook uit.

 

Posted in: blogGelukstipTagged in: assertiefassertiever wordeneigenwaardezelfvertrouwen vergroten Lees verder 0 comments

Uitstelgedrag aanpakken

2018-04-05 14:49:59 admin
uitstelgedrag aanpakken

Stop uitstelgedrag - 5 tips

Iedereen heeft wel eens last van uitstelgedrag en dat is misschien ook goed zo. Je kunt niet altijd in de actiestand zijn en soms moet je tijd nemen en je dromen nog een beetje laten rijpen…

Maar wat als je merkt dat je belangrijke stappen aan het uitstellen bent? Als je merkt dat je eigenlijk dingen wilt veranderen maar het lukt je maar niet om in actie te komen?

Posted in: blogGelukstipTagged in: doelen bereikenuitstelgedragweerstand Lees verder 1 comment

Hartcoherentie

2018-03-10 16:02:43 admin
hart meditatie

Hart Meditatie

Recentelijk wetenschappelijk onderzoek heeft kunnen aantonen dat het hart niet alleen een pomp is die het bloed door het lichaam laat circuleren. Het hart bestaat veelmeer uit een groot aantal neuronencellen die samen een zenuwstelsel vormen, een eigen brein zou je kunnen zeggen, genoemd het hartbrein. Dit hartbrein reageert op onze emoties en onze verstandelijke beslissingen. Met andere woorden: het hart geeft op ieder moment je gemoedstoestand weer. En deze gemoedstoestand beïnvloed op zijn buurt weer de hartslag en daardoor de rest van de lichamelijke functies.

Posted in: GelukstipTagged in: hart meditatiehartcoherentiehartgevoel Lees verder 0 comments

5 tips: je doelen bereiken

2018-01-05 11:26:36 gelukscoach

doelen bereikenHoe kun je je wensen waarmaken?

Statistisch gezien heeft 95% op 15 januari hun goede voornemens al verbroken. Wil je echt je goede voornemens waarmaken, dan kun je er  beter doelen van maken. Hoe kun je doelen bereiken? Werk aan je doelen door er nieuwe gewoontes van te maken die je direct in je dagelijks leven kunt integreren. Dat verhoogt je slagingspercentage enorm.

 

Hoe kun je je doelen bereiken? De eerste stap is om doelen te vinden die bij jou passen en die jou motiveren.

Posted in: GelukstipTagged in: doelen stellengoede voornemenswensen vervullen Lees verder 5 comments

Koester je sociale relaties

2017-12-13 21:57:33 admin

7 Tips voor goede relaties

De mens is een sociaal wezen en daarom zijn relaties belangrijk. Goede en liefdevolle sociale relaties maken je gelukkiger, dat is door verschillende onderzoeken duidelijk aangetoond. Wetenschappers van de Harvard University volgen sinds 75 jaar een groep mensen in de zogenoemde "Grant Study", zie ook het bericht op msm.com. Verreweg de belangrijkste conclusie is dat goede relaties ons gelukkig en gezond houden en dat mensen met goede relaties langer leven.

Posted in: blogGelukstipTagged in: gelukkige relatieliefde en relatiesrelatie Lees verder 0 comments

Positief denken - doe de test!

2017-10-28 10:26:39 admin

positief denkenPositief denken kun je leren

Vooraf wil ik graag een ding duidelijk maken: Ik heb het hier niet over positieve affirmaties zoals “ik voel me gezond en vitaal” terwijl je uitgeput op de bank ligt of “alles is mogelijk als je het maar echt wilt”. Dit soort affirmaties werken niet omdat je ze als niet kloppend ervaart. Positief en optimistisch denken bedoel ik hier als een nieuw te leren denkwijze in tegenstelling tot pessimistisch denken dat aan de basis een aangeleerd gevoel van hulpeloosheid heeft.

Posted in: GelukstipTagged in: optimistischpositief denken Lees verder 0 comments

Omgaan met emoties

2017-09-18 16:10:44 admin
emoties, leren omgaan met emoties

Alles draait om emotie

Wij zoeken geluk en willen pijnlijke emoties vermijden. Deze motivatie drijft al het menselijk gedrag. Emoties zijn onze drijfveren en spelen op elk gebied van het leven een belangrijke rol: in je werk, in je relatie, of je iets gaat kopen en of je iets goeds gaat doen of iets slechts.

 

Posted in: blogGelukstipTagged in: emotiemanagementemoties Lees verder 0 comments

Angst voor verandering?

2017-06-02 12:37:15 admin

ongelukkig zijnDurf je het leven te omarmen of zit je vast uit angst voor verandering?

Ik kom veel mensen tegen die me vertellen dat ze aan het “overleven” zijn en dat al sinds jaren! Toch nemen ze geen stappen om er iets aan te veranderen. Hoe kan dit? Hoe kun je jarenlang je pijn en stress verdragen?

 

1. Angst dat oude pijnlijke situaties naar boven komen Verandering is zo beangstigend dat men de voorkeur geeft aan het volhouden van de bekende pijn in plaats van een onbekende situatie onder ogen te zien.

Posted in: GelukstipTagged in: angstgelukkig zijnongelukkigverandering Lees verder 0 comments

Energie is beweging

2017-05-05 14:15:45 admin

healing energieZit je lekker in je vel? 

Als je blij bent heb je energie. Je voelt je lekker en  hebt zin om dingen te doen. Je doet, je denkt niet. Als je dan bewust waarneemt waar je de blijheid in het lichaam voelt, is dit in je hart. Vanuit plezier ben je bezig zonder al te veel na te denken. Misschien heb je wel opeens een goed idee, maar dan komt dat vanuit inspiratie en niet door na te denken en helemaal niet door te piekeren.

Posted in: GelukstipTagged in: aura healingaurareadingblijheidblokkades opheffenpiekeren Lees verder 1 comment

Burn out voorkomen

2017-01-31 13:31:01 admin
burn out voorkomen

burn out voorkomen - 7 tips

Stress is een groot gezondheidsrisico. Daarom is het belangrijk om burn-out op tijd te herkennen en te voorkomen. Rond 60% van het ziekteverzuim is terug te voeren op stress. Het is dus belangrijk om bewust te worden van je eigen stress situatie. Zit je lekker in je vel of heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Of heb je het gevoel dat je jezelf steeds moet bewijzen? Dit zijn signalen van onbalans en het gevaar loert dat je opbrandt.

Posted in: blogGelukstipTagged in: burn outmeditatiestress Lees verder 1 comment

Geld en geluk

2016-12-13 11:27:49 admin
geld en geluk

Maakt geld gelukkig?

Op 9 december 2016 verscheen een artikel in het AD over het onderzoek van de postcode loterij bij ruim 1.800 geluksvogels. Maar liefst 70% van de winnaars zei niet gelukkiger geworden te zijn door de winst. De conclusie: geld maakt niet gelukkig. En tot een zekere hoogte is deze stelling ook waar. Hoe zit het nou met geld en geluk? Na het winnen van de loterij ga je door een fase van euforie en geluk. Maar na ca. 1 tot 2 jaar zak je weer terug op je oude geluksniveau.

Posted in: GelukstipTagged in: geldGelukgelukstipgenieten Lees verder 0 comments

Zelfvertrouwen vergroten

2015-12-10 15:29:20 admin

zelfvertrouwen vergroten7 tips voor een gezond zelfvertrouwen

Mensen met een gezond zelfvertrouwen zijn aantrekkelijk. Ze maken een zelfverzekerde indruk en treden ontspannen op. Hoe kun je je zelfvertrouwen vergroten? Bij vrouwen is vastgesteld dat niet zo zeer hun uiterlijk bepalend is voor hun aantrekkelijkheid, maar veel meer een zelfbewuste uitstraling en een innerlijke tevredenheid. En wat mij betreft, geldt dit ook voor mannen.

Aan de basis van een gezond zelfvertrouwen ligt een goed gevoel van eigenwaarde. Als je diep in jezelf denkt dat je niet bijzonder bent of dat je niets waard bent, dan wordt het lastig een gezond zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Posted in: blogGelukstipTagged in: zelfvertrouwenzelfvertrouwen vergroten Lees verder 1 comment