Geluk is

geluk is…vrijheid ervaren in de schoonheid van het bestaan

Zo beschrijft Angela Becker, gelukscoach Rotterdam, wat geluk voor haar betekent. Wij vroegen haar hoe ze als gelukscoach bijdraagt aan het geluk van anderen, wat haar ultieme gelukstip is en waar ze zelf heel gelukkig van wordt. Angela, fijn dat je aan dit interview wilde meewerken, dankjewel!

 

Wie ben je en wat betekent geluk voor jou?

Mijn naam is Angela Becker, ik ben geboren in Duitsland en ik woon nu precies 20 jaar in Nederland. In het verre verleden heb ik mijn studie als sociaalpedagoge afgerond en heb ik een tijdje in de jeugdzorg gewerkt. Verder heb ik een opleiding als managementassistente gedaan, als aurahealer en -reader, gelukscoach en heb verschillende andere trainingen in coaching en spiritueel bewustzijn gevolgd.

 

Eigenlijk ben ik een geboren bewustmaker. In de persoonlijke groei ligt mijn passie en mijn streven is dit leven ten volste te kunnen leven. Zoals je je misschien kunt voorstellen, gaat dit niet zonder horten en stoten. Om ten volste te kunnen leven is het noodzakelijk om de blokkades in jezelf op te ruimen. Dat gaat behoorlijk diep en je komt pijn, verdriet en andere emoties tegen die je eigenlijk liever niet wilt voelen. Dus, niet altijd leuk maar wel de moeite waard! Geluk is voor mij dan ook het intense gevoel van leven in de momenten dat je even het gevoel van vrijheid kunt ervaren in de schoonheid van het bestaan. Geluk is voor mij ook ontwikkeling. Steeds dichter bij mezelf te komen en dit te laten zien.

 

Je bent gelukscoach en geeft trainingen en coaching over welzijn en geluk. Hoe draagt dit bij aan jouw eigen geluk en dat van anderen?

De deelnemers van mijn trainingen ervaren in het algemeen dat ze veel meer invloed hebben op hun eigen geluk dan ze dachten. En de resultaten spreken voor zich. De meeste van de deelnemers geven naar afloop van de cursus aan dat ze gelukkiger zijn geworden. Op de vraag “Ben je door de cursus gelukkiger geworden? geven cursisten o.a aan dat ze een beter zelfbeeld hebben gekregen, dat ze bewuster zijn geworden in het herkennen van geluk en dat ze beter in staat zijn om het heft voor geluk in eigen handen te nemen.

Het geven van trainingen en het coachen van mensen maakt mij echt blij en dankbaar omdat ik op die manier geluk door kan geven.

 

Wat is jouw ultieme gelukstip?

Mijn ultieme gelukstip is “Houd van jezelf”. Als er een voorwaarde is voor geluk dan is het dat je van jezelf kunt houden zoals je bent. Als je niet volmondig kunt zeggen “ik ben een mooi mens”, dan is er werk aan de winkel.

 

Waar word jij zelf heel gelukkig van?

Van echt contact met anderen, als ik me verbonden voel. Van een goed gesprek met een vriendin of vriend.

 

Wil je ons verder nog iets meegeven?

Ik wou dat veel meer mensen bezig zouden zijn met geluk. Helaas verspillen veel mensen veel tijd op grond van onzekerheid of twijfels over zichzelf en zijn daarom niet echt gelukkig. En er is niets zweverigs aan geluk, integendeel. Om gelukkig te kunnen zijn moet je letterlijk lekker in je vel zitten. Een goede relatie met jouw lichaam dus. Vooral voor vrouwen kan dat een uitdaging zijn. Wij vrouwen zijn te vaak kritisch over ons lichaam en ons uiterlijk. Maar het is echt waar: echte schoonheid komt van binnen 🙂

Lees hier het interview op “Geluk en meer”.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.