Misverstand nr. 5

Geluk is

Geluk is toeval

Vervolg op mijn blog de “4 misverstanden over geluk”.

Misverstand nr. 5:

Geluk is iets wat je overkomt en waar je geen invloed op hebt. Je hebt geluk of je hebt het niet. Je bent op het juiste moment op de juiste plaats of niet. Dat is de overtuiging van velen. Je kunt de overtuiging dat geluk mazzel is ook makkelijk gebruiken als excuus voor iets wat je niet gelukt is of anderen de schuld geven van je ongeluk (slechte jeugd of dergelijks).

 

 

Ben jij een geluks- of een pechvogel?
Maar 10% van jouw geluk kan worden toegeschreven aan toeval en mazzel, dat heeft onderzoek uitgewezen. Mensen die vaker geluk hebben zijn in het algemeen optimistischer. De pessimisten hebben minder geluk. Of zoals Johann Cruijff zegt: “Toeval is logisch”. Wat je verwacht dat zal je gebeuren….en of je nu gelukkig bent of ongelukkig hangt heel erg van af wat jij ervan (van pech) maakt. Geluk is geen toeval.

 

Geluk en gelukkig zijn is dus voor het grootste gedeelde afhankelijk van je innerlijk overtuigingen en je gedachten. Hoe positiever je in het leven staat, hoe gelukkiger. Klinkt logisch, of niet? Je kunt je geluk dus beïnvloeden door te werken aan een positief zelfbeeld. Dat is de basis. Als je jezelf niet leuk vindt en heel erg kritisch naar jezelf aankijkt, zal het moeilijk zijn om te kunnen genieten van het leven of om successen te behalen. Beiden zijn echter onderdeel van een gelukkig leven.

 

Gelukstip

Een eerste stap om meer grip op je geluk te krijgen is te werken aan je zelfbeeld. Je kunt er direct mee beginnen:

 

Tip 1: Schrijf 3 dingen op die je leuk vindt aan je uiterlijk.

Tip 2: Schrijf 3 vaardigheden of karaktereigenschappen op waar je goed in bent.

 

Vind je dit moeilijk? Schrijf dan een reactie hieronder. Ik zal er zeker op antwoorden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.