Meer vitaliteit – lente gelukstip

vitaliteit

Vitaliteit en geluk

Deze gelukstip gaat niet over gezonde voeding en beweging maar over een andere factor die belangrijk is voor je vitaliteit: emotioneel in balans zijn.

 

Zit jij lekker in je vel of zit je in de overlevingsmodus en heb je last van vermoeidheid en irritaties? Vaak houden we ons met allerlei activiteiten bezig omdat we dieper liggende emoties en oude pijn niet willen voelen. Maar weggestopte emoties kosten veel energie en kunnen ook de oorzaak zijn voor vermoeidheid.

5 tips voor meer vitaliteit.

 

1: Minder “moeten”

Maak een lijst met alle dingen die je dagelijks/wekelijks moet doen. Schrijf dan bij elke activiteit erbij van wie je dit moet doen. Moet het van jezelf of komt het moeten van iemand anders. Is dit waar of denk je alleen maar dat je aan bepaalde verwachtingen moet voldoen? Wat op deze lijst moet je echt doen en wat kun je misschien van je lijst schrappen? Hoeveel tijd kun je hiermee vrij maken? Doe de dingen die je echt moet doen vanuit je hart.

 

2: Doe dingen waar je blij van wordt

Uit onderzoek blijkt dat gelukkige mensen gezonder en vitaler zijn. Positieve emoties helpen bij het verhogen van je weerbaarheid, want zij sterken het immuunsysteem. Waar word je blij van? Doe dit dan vaker!  Misschien wil je even helemaal niets doen? Gun je dat dan ook!

 

3: Houd een dankbaarheidsdagboek bij

Een vrij makkelijke manier om meer positieve emoties in je leven te ervaren is het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek. Zo oefen je automatisch een positieve focus. Onderzoek heeft laten zien dat het positieve effect van een dankbaarheidsdagboek al na 1 week meetbaar is.

 

4: Wees trots op jezelf!

Een goed gevoel van eigenwaarde en een gezond zelfvertrouwen zijn de basis voor een gelukkig leven. (link gelukstip zelfvertrouwen) “Trots” is een positieve emotie waardoor je meer geluksmomenten kunt ervaren. Geef jezelf dus vaker een schouderklopje. Je kunt dit ook ervaren door een lijst te maken met 10 dingen waar je trots op bent in je leven. Lees deze lijst vaker door en geniet van het gevoel.

 

5: Doe een keer iets nieuws!

Nieuwe dingen doen is ook een mooie manier om positieve emoties te ervaren. Zoek een nieuwe hobby of doe een cursus om iets nieuws te leren. Afwisseling en uitdaging is een van de 6 menselijke behoeften. (link gelukstip de 6 menselijke behoeften) Om niet in de sleur van alle dag vast te komen zitten is het dus belangrijk om af en toe uit je comfortzone te stappen en het avontuur op te zoeken. Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

 

Ik wens je een heel fijne lente toe en aarzel niet om je mening te geven in het onderstaande commentaarveld. Of als je een vraag hebt, stel hem dan gerust. Ik zal proberen zo goed mogelijk antwoord te geven.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *