gelukstips

Meer vitaliteit - lente gelukstip

2017-03-13 12:05:03 admin
vitaliteit

Vitaliteit en geluk

Deze gelukstip gaat niet over gezonde voeding en beweging maar over een andere factor die belangrijk is voor je vitaliteit: emotioneel in balans zijn.

 

Zit jij lekker in je vel of zit je in de overlevingsmodus en heb je last van vermoeidheid en irritaties? Vaak houden we ons met allerlei activiteiten bezig omdat we dieper liggende emoties en oude pijn niet willen voelen. Maar weggestopte emoties kosten veel energie en kunnen ook de oorzaak zijn voor vermoeidheid.

5 tips voor meer vitaliteit.

Posted in: blogGelukstipTagged in: Gelukmeer energiepositieve emotiesvitaliteitzelfvertrouwen Lees verder 0 comments

E-book gratis downloaden

2017-03-07 17:59:08 admin
persoonlijke coaching

Gelukkig zijn zonder reden

Iedereen wil toch gelukkig zijn... Maar waarom zijn dan zo veel mensen ongelukkig? Veel mensen accepteren een level van pijn in hun leven dat eigenlijk niet nodig is. Ze weten niet zo goed hoe ze uit hun overlevingsmodus kunnen uitbreken. Vaak denken wij dat er allerlei voorwaarden verbonden zijn aan geluk.

Posted in: blogGelukstipTagged in: gelukkiggelukkig zijnongelukkig Lees verder 0 comments

Voel je je onzeker?

2017-03-03 21:30:26 admin
onzekerheid

4 Tips om je onzekerheid te overwinnen

Heb je last van onzekerheid? Heb je twijfels over jezelf en durf je vaak je mening niet te uiten omdat je bang bent niet leuk gevonden te worden?

 

Onzekerheid is een teken van een tekort aan zelfvertrouwen en een lage eigenwaarde. Omdat je bang bent dat anderen je niet leuk vinden, blijf je liever op de achtergrond wat je onzekerheid echter nog verergerd. Mensen nemen je niet waar en jouw angst wordt bevestigd: zie je wel, mensen vinden mij niet leuk, want ze negeren mij. Je bent in een vicieuze cirkel terecht gekomen.

Posted in: blogGelukstipTagged in: onzekeronzekerheidonzekerheid overwinnenzelfvertrouwenzelfvertrouwen vergroten Lees verder 0 comments

Burn out voorkomen

2017-01-31 13:31:01 admin
burn out

7 tips om burn out te voorkomen

Stress is een groot gezondheidsrisico. Rond 60% van het ziekteverzuim is terug te voeren op stress. Het is dus belangrijk om bewust te worden van je eigen stress situatie. Zit je lekker in je vel of heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Of heb je het gevoel dat je jezelf steeds moet bewijzen? Dit zijn signalen van onbalans en het gevaar loert dat je opbrandt.

Posted in: blogGelukstipTagged in: burn outmeditatiestress Lees verder 0 comments

Geld en geluk

2016-12-13 11:27:49 admin
geld en geluk

Maakt geld gelukkig?

Op 9 december 2016 verscheen een artikel in het AD over het onderzoek van de postcode loterij bij ruim 1.800 geluksvogels. Maar liefst 70% van de winnaars zei niet gelukkiger geworden te zijn door de winst. De conclusie: geld maakt niet gelukkig. En tot een zekere hoogte is deze stelling ook waar. Hoe zit het nou met geld en geluk? Na het winnen van de loterij ga je door een fase van euforie en geluk. Maar na ca. 1 tot 2 jaar zak je weer terug op je oude geluksniveau.

Posted in: blogGelukstipTagged in: geldGelukgelukstipgenieten Lees verder 0 comments

Moet ik wel gelukkig zijn?

2016-09-08 14:23:42 admin

geluk is een keuze4 misverstanden over geluk

Sommige mensen hebben een kritische houding tegenover geluk en doen alles rond happiness snel af als een hype. Vaak zitten achter deze kritische houding een aantal misverstanden over wat geluk is. Dat is jammer, want ik gun iedereen een gelukkig leven.

 

Daarom wil ik het hier hebben over de meest voorkomende misverstanden over geluk:

 

Posted in: blogGelukstipTagged in: Gelukgeluk isgelukkig zijnpositieve emotiesverdriet Lees verder 4 comments

Zelfvertrouwen vergroten

2015-12-10 15:29:20 admin

zelfvertrouwen vergroten7 tips voor een gezond zelfvertrouwen

Mensen met een gezond zelfvertrouwen zijn aantrekkelijk. Ze maken een zelfverzekerde indruk en treden ontspannen op. Hoe kun je je zelfvertrouwen vergroten? Bij vrouwen is vastgesteld dat niet zo zeer hun uiterlijk bepalend is voor hun aantrekkelijkheid, maar veel meer een zelfbewuste uitstraling en een innerlijke tevredenheid. En wat mij betreft, geldt dit ook voor mannen.

Aan de basis van een gezond zelfvertrouwen ligt een goed gevoel van eigenwaarde. Als je diep in jezelf denkt dat je niet bijzonder bent of dat je niets waard bent, dan wordt het lastig een gezond zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Posted in: GelukstipTagged in: zelfvertrouwenzelfvertrouwen vergroten Lees verder 1 comment

Positief denken - doe de test!

2015-04-28 10:26:39 admin

positief denkenPositief denken kun je leren

Vooraf wil ik graag een ding duidelijk maken: Ik heb het hier niet over positieve affirmaties zoals “ik voel me gezond en vitaal” terwijl je uitgeput op de bank ligt of “alles is mogelijk als je het maar echt wilt”. Dit soort affirmaties werken niet omdat je ze als niet kloppend ervaart. Positief en optimistisch denken bedoel ik hier als een nieuw te leren denkwijze in tegenstelling tot pessimistisch denken dat aan de basis een aangeleerd gevoel van hulpeloosheid heeft.

Posted in: GelukstipTagged in: optimistischpositief denken Lees verder 0 comments

Stoppen met piekeren

2014-10-18 09:15:04 admin

stoppen met piekeren7 anti-pieker tips

​Er is geen oplossing voor piekeren behalve er radicaal mee te stoppen! Als je jezelf betrapt bij het piekeren, stop er dan direct mee. Blijf niet nadenken en zoek zo snel mogelijk een afleiding. De buitenwereld en gebeurtenissen kun je nauwelijks controleren. Het enige wat je werkelijk onder controle kunt krijgen is je mind, zijn je gedachten.

Posted in: GelukstipTagged in: piekerenstoppen met piekeren Lees verder 3 comments

De beste gelukstip Positieve Psychologie!

2013-11-19 16:52:20 admin

Ebook - Positieve PsychologieWat is volgens jou de beste gelukstip?

Heb je mijn e-book "De 50 beste geluktips uit de Positieve Psychologie" al gelezen? Zo ja, dan wil ik je graag vragen welke van de 50 tips jou het meeste heeft aangesproken? Over welke tip zou je graag meer willen weten? Schrijf de tip in het reactieveld. De tips met de meeste reacties ga ik verder uitdiepen. Ik hoop zo nog beter bij je wensen aan te kunnen sluiten.

Posted in: GelukstipTagged in: Gelukgelukstip Lees verder 6 comments