gelukstips

E-book gratis downloaden

2017-03-07 17:59:08 admin
persoonlijke coaching

Gelukkig zijn zonder reden

Iedereen wil toch gelukkig zijn... Maar waarom zijn dan zo veel mensen ongelukkig? Veel mensen accepteren een level van pijn in hun leven dat eigenlijk niet nodig is. Ze weten niet zo goed hoe ze uit hun overlevingsmodus kunnen uitbreken. Vaak denken wij dat er allerlei voorwaarden verbonden zijn aan geluk.

Posted in: blogGelukstipTagged in: gelukkiggelukkig zijnongelukkig Lees verder 0 comments

Voel je je onzeker?

2017-03-03 21:30:26 admin
onzekerheid

4 Tips om je onzekerheid te overwinnen

Heb je last van onzekerheid? Heb je twijfels over jezelf en durf je vaak je mening niet te uiten omdat je bang bent niet leuk gevonden te worden?

 

Onzekerheid is een teken van een tekort aan zelfvertrouwen en een lage eigenwaarde. Omdat je bang bent dat anderen je niet leuk vinden, blijf je liever op de achtergrond wat je onzekerheid echter nog verergerd. Mensen nemen je niet waar en jouw angst wordt bevestigd: zie je wel, mensen vinden mij niet leuk, want ze negeren mij. Je bent in een vicieuze cirkel terecht gekomen.

Posted in: blogGelukstipTagged in: onzekeronzekerheidonzekerheid overwinnenzelfvertrouwenzelfvertrouwen vergroten Lees verder 0 comments

Nationale Complimentendag

2017-03-01 08:00:59 admin

compliment gevenWie goed doet die goed ontmoet

Dit bekende spreekwoord gaat over geven en ontvangen. Er wordt gesuggereerd dat als je veel goede dingen doet, je ook veel goede dingen zult ontvangen. Of de balans precies opgaat in geven en ontvangen weet ik niet, maar een ding is zeker: als je goed doet, ontvang je in iedere geval de dankbaarheid van de ander en dat alleen al maakt je blij! Stel je voor dat jij helemaal verantwoordelijk bent voor je woorden en je daden en hoe jij ertoe bijdraagt aan een positieve omgeving. Probeer dit eens een dag vol te houden en kijk dan zelf: verspreid je nu positiviteit met je woorden en daden of betrap je jezelf toch bij het klagen of bij onvriendelijk gedrag?

 

Posted in: GelukstipTagged in: complimentgelukstip Lees verder 0 comments

Burn out voorkomen

2017-01-31 13:31:01 admin
burn out

7 tips voor minder stress

Stress is een groot gezondheidsrisico. Rond 60% van het ziekteverzuim is terug te voeren op stress. Het is dus belangrijk om bewust te worden van je eigen stress situatie. Zit je lekker in je vel of heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Of heb je het gevoel dat je jezelf steeds moet bewijzen? Dit zijn signalen van onbalans en het gevaar loert dat je opbrandt.

Posted in: blogGelukstipTagged in: burn outmeditatiestress Lees verder 0 comments

Geld en geluk

2016-12-13 11:27:49 admin
geld en geluk

Maakt geld gelukkig?

Op 9 december 2016 verscheen een artikel in het AD over het onderzoek van de postcode loterij bij ruim 1.800 geluksvogels. Maar liefst 70% van de winnaars zei niet gelukkiger geworden te zijn door de winst. De conclusie: geld maakt niet gelukkig. En tot een zekere hoogte is deze stelling ook waar. Hoe zit het nou met geld en geluk? Na het winnen van de loterij ga je door een fase van euforie en geluk. Maar na ca. 1 tot 2 jaar zak je weer terug op je oude geluksniveau.

Posted in: blogGelukstipTagged in: geldGelukgelukstipgenieten Lees verder 0 comments

Energie is beweging

2016-11-10 14:15:45 admin

healing energieZit je lekker in je vel? 

Als je blij bent heb je energie. Je voelt je lekker en  hebt zin om dingen te doen. Je doet, je denkt niet. Als je dan bewust waarneemt waar je de blijheid in het lichaam voelt, is dit in je hart. Vanuit plezier ben je bezig zonder al te veel na te denken. Misschien heb je wel opeens een goed idee, maar dan komt dat vanuit inspiratie en niet door na te denken en helemaal niet door te piekeren.

Posted in: GelukstipTagged in: aura healingaurareadingblijheidblokkades opheffenpiekeren Lees verder 1 comment

Gelukkiger met je werk

2016-09-16 20:01:37 admin
gelukkiger met je werk

7 tips om gelukkiger te werken

Ga je fluitend naar je werk of is het voor jou vooral wachten op het weekend? Werken is aan de ene kant natuurlijk voor de meesten financieel noodzakelijk, maar zou het niet mooi zijn als er een beetje meer plezier van af kon, ook al is je huidige werk nog lang niet je droombaan? Hoe kun je gelukkiger met je werk worden?

 

Er zijn 3 factoren die deel uitmaken van gelukkig werken:

Posted in: GelukstipTagged in: gelukkigwerken Lees verder 2 comments

Moet ik wel gelukkig zijn?

2016-09-08 14:23:42 admin

geluk is een keuze4 misverstanden over geluk

Sommige mensen hebben een kritische houding tegenover geluk en doen alles rond happiness snel af als een hype. Vaak zitten achter deze kritische houding een aantal misverstanden over wat geluk is. Dat is jammer, want ik gun iedereen een gelukkig leven.

 

Daarom wil ik het hier hebben over de meest voorkomende misverstanden over geluk:

 

Posted in: blogGelukstipTagged in: Gelukgeluk isgelukkig zijnpositieve emotiesverdriet Lees verder 4 comments

Zelfvertrouwen vergroten

2015-12-10 15:29:20 admin

zelfvertrouwen vergroten7 tips voor een gezond zelfvertrouwen

Mensen met een gezond zelfvertrouwen zijn aantrekkelijk. Ze maken een zelfverzekerde indruk en treden ontspannen op. Hoe kun je je zelfvertrouwen vergroten? Bij vrouwen is vastgesteld dat niet zo zeer hun uiterlijk bepalend is voor hun aantrekkelijkheid, maar veel meer een zelfbewuste uitstraling en een innerlijke tevredenheid. En wat mij betreft, geldt dit ook voor mannen.

Aan de basis van een gezond zelfvertrouwen ligt een goed gevoel van eigenwaarde. Als je diep in jezelf denkt dat je niet bijzonder bent of dat je niets waard bent, dan wordt het lastig een gezond zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Posted in: GelukstipTagged in: zelfvertrouwenzelfvertrouwen vergroten Lees verder 1 comment

You can get it if you know it

2015-11-14 16:06:28 admin

Ik weet niet wat ik wil5 tips om te ontdekken wat je wilt

Een groot struikelblok in het vinden van leuk werk is de uitspraak "Ik weet niet wat ik wil". Hoe kom je nou erachter wat je wel wilt? Mijn eigen ervaring is dat je het meestal dichter bij jezelf moet zoeken dan je denkt. Misschien doe je die dingen al lang zonder te merken dat het jouw passie is. Ben je al heel lang met persoonlijke groei bezig? Of vind je voeding al sinds jaren een boeiend onderwerp? Dan is het aannemelijk dat daar ook je passie ligt.

 

Posted in: GelukstipTagged in: doelen bereikendoelen stellengelukkiger werkenik weet niet wat ik wilwat wil ik Lees verder 0 comments

Positief denken - doe de test!

2015-04-28 10:26:39 admin

positief denkenPositief denken kun je leren

Vooraf wil ik graag een ding duidelijk maken: Ik heb het hier niet over positieve affirmaties zoals “ik voel me gezond en vitaal” terwijl je uitgeput op de bank ligt of “alles is mogelijk als je het maar echt wilt”. Dit soort affirmaties werken niet omdat je ze als niet kloppend ervaart. Positief en optimistisch denken bedoel ik hier als een nieuw te leren denkwijze in tegenstelling tot pessimistisch denken dat aan de basis een aangeleerd gevoel van hulpeloosheid heeft.

Posted in: GelukstipTagged in: optimistischpositief denken Lees verder 0 comments

Stoppen met piekeren

2014-10-18 09:15:04 admin

stoppen met piekeren7 anti-pieker tips

​Er is geen oplossing voor piekeren behalve er radicaal mee te stoppen! Als je jezelf betrapt bij het piekeren, stop er dan direct mee. Blijf niet nadenken en zoek zo snel mogelijk een afleiding. De buitenwereld en gebeurtenissen kun je nauwelijks controleren. Het enige wat je werkelijk onder controle kunt krijgen is je mind, zijn je gedachten.

Posted in: GelukstipTagged in: piekerenstoppen met piekeren Lees verder 3 comments

De beste gelukstip Positieve Psychologie!

2013-11-19 16:52:20 admin

Ebook - Positieve PsychologieWat is volgens jou de beste gelukstip?

Heb je mijn e-book "De 50 beste geluktips uit de Positieve Psychologie" al gelezen? Zo ja, dan wil ik je graag vragen welke van de 50 tips jou het meeste heeft aangesproken? Over welke tip zou je graag meer willen weten? Schrijf de tip in het reactieveld. De tips met de meeste reacties ga ik verder uitdiepen. Ik hoop zo nog beter bij je wensen aan te kunnen sluiten.

Posted in: GelukstipTagged in: Gelukgelukstip Lees verder 6 comments