gelukstips

Gelukkig 2018

2018-01-03 17:42:11 admin

Same same but different

Wat zijn je verwachtingen voor het nieuwe jaar? Wil je met dezelfde worstelingen doorgaan of wil je je leven veranderen zo dat je gelukkiger kunt zijn? Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg... Wanneer je ontevreden bent met hoe het gaat, en je blijft alsmaar hetzelfde doen, dan maak je van jezelf vanzelf een slachtoffer van de situatie.  En als je nooit uit je comfortzone stapt, wordt het een stilstaande situatie. Hier wil ik verder op ingaan hoe je in beweging kunt komen. Ik heb het over motivatiestijlen.

Posted in: blogGelukstipTagged in: gelukkigmotivatiestijlenNLP Lees verder 0 comments

Koester je sociale relaties

2017-12-13 21:57:33 admin

7 Tips voor goede relaties

De mens is een sociaal wezen en daarom zijn relaties belangrijk. Goede en liefdevolle sociale relaties maken je gelukkiger, dat is door verschillende onderzoeken duidelijk aangetoond. Wetenschappers van de Harvard University volgen sinds 75 jaar een groep mensen in de zogenoemde "Grant Study", zie ook het bericht op msm.com. Verreweg de belangrijkste conclusie is dat goede relaties ons gelukkig en gezond houden en dat mensen met goede relaties langer leven.

Posted in: blogGelukstipTagged in: gelukkige relatieliefde en relatiesrelatie Lees verder 0 comments

Positief denken - doe de test!

2017-10-28 10:26:39 admin

positief denkenPositief denken kun je leren

Vooraf wil ik graag een ding duidelijk maken: Ik heb het hier niet over positieve affirmaties zoals “ik voel me gezond en vitaal” terwijl je uitgeput op de bank ligt of “alles is mogelijk als je het maar echt wilt”. Dit soort affirmaties werken niet omdat je ze als niet kloppend ervaart. Positief en optimistisch denken bedoel ik hier als een nieuw te leren denkwijze in tegenstelling tot pessimistisch denken dat aan de basis een aangeleerd gevoel van hulpeloosheid heeft.

Posted in: blogGelukstipTagged in: optimistischpositief denken Lees verder 0 comments

Omgaan met emoties

2017-09-18 16:10:44 admin
emoties, leren omgaan met emoties

Alles draait om emotie

Wij zoeken geluk en willen pijnlijke emoties vermijden. Deze motivatie drijft al het menselijk gedrag. Emoties zijn onze drijfveren en spelen op elk gebied van het leven een belangrijke rol: in je werk, in je relatie, of je iets gaat kopen en of je iets goeds gaat doen of iets slechts.

 

Posted in: blogGelukstipTagged in: emotiemanagementemoties Lees verder 0 comments

Happinez Festival

2017-09-17 21:48:38 admin
 

Gelukscoach Rotterdam op het Happinez Festival

Het weekend van 15 t/m 17 september was Gelukscoach Rotterdam aanwezig op het Happinez Festival in Utrecht om haar geluksprogramma's te promoten. Dankzij de gelukskaartjes ontstonden mooie gesprekken met de bezoekers. Ook de samenwerking met de collega's van Zuiver Geluk was uitstekend. Voor herhaling vatbaar!

Posted in: GelukstipTagged in: gelukscoachhappinesshappinezfestival Lees verder 0 comments

Moet ik wel gelukkig zijn?

2017-09-08 14:23:42 admin

geluk is een keuze4 misverstanden over geluk

Sommige mensen hebben een kritische houding tegenover geluk en doen alles rond happiness snel af als een hype. Vaak zitten achter deze kritische houding een aantal misverstanden over wat geluk is. Dat is jammer, want ik gun iedereen een gelukkig leven.

 

Daarom wil ik het hier hebben over de meest voorkomende misverstanden over geluk:

 

Posted in: blogGelukstipTagged in: Gelukgeluk isgelukkig zijnpositieve emotiesverdriet Lees verder 4 comments

Meditatie

2017-08-30 13:58:48 admin

meditatie3 redenen waarom meditatie je kan helpen gelukkiger te worden

Is het nu echt noodzakelijk te gaan mediteren? Dat zweverige gedoe… Als je gelukkiger wilt worden is meditatie één manier om bewuster te worden van je patronen (=overtuigingen en aangeleerd gedrag) die je belemmeren. De zoektocht naar geluk is niets anders dan een bewustwordingsproces, want het geluk sluimert immers in jezelf.

Posted in: GelukstipTagged in: energiegelukkig wordengelukkig zijnmeditatiemeer energie Lees verder 0 comments

Angst voor verandering?

2017-06-02 12:37:15 admin

ongelukkig zijnDurf je het leven te omarmen of zit je vast uit angst voor verandering?

Ik kom veel mensen tegen die me vertellen dat ze aan het “overleven” zijn en dat al sinds jaren! Toch nemen ze geen stappen om er iets aan te veranderen. Hoe kan dit? Hoe kun je jarenlang je pijn en stress verdragen?

 

1. Angst dat oude pijnlijke situaties naar boven komen Verandering is zo beangstigend dat men de voorkeur geeft aan het volhouden van de bekende pijn in plaats van een onbekende situatie onder ogen te zien.

Posted in: GelukstipTagged in: angstgelukkig zijnongelukkigverandering Lees verder 0 comments

Energie is beweging

2017-05-05 14:15:45 admin

healing energieZit je lekker in je vel? 

Als je blij bent heb je energie. Je voelt je lekker en  hebt zin om dingen te doen. Je doet, je denkt niet. Als je dan bewust waarneemt waar je de blijheid in het lichaam voelt, is dit in je hart. Vanuit plezier ben je bezig zonder al te veel na te denken. Misschien heb je wel opeens een goed idee, maar dan komt dat vanuit inspiratie en niet door na te denken en helemaal niet door te piekeren.

Posted in: GelukstipTagged in: aura healingaurareadingblijheidblokkades opheffenpiekeren Lees verder 1 comment

E-book gratis downloaden

2017-03-07 17:59:08 admin
persoonlijke coaching

Gelukkig zijn zonder reden

Iedereen wil toch gelukkig zijn... Maar waarom zijn dan zo veel mensen ongelukkig? Veel mensen accepteren een level van pijn in hun leven dat eigenlijk niet nodig is. Ze weten niet zo goed hoe ze uit hun overlevingsmodus kunnen uitbreken. Vaak denken wij dat er allerlei voorwaarden verbonden zijn aan geluk.

Posted in: GelukstipTagged in: gelukkiggelukkig zijnongelukkig Lees verder 0 comments

Voel je je onzeker?

2017-03-03 21:30:26 admin
onzekerheid overwinnen

Onzekerheid overwinnen - 4 tips

Onzekerheid overwinnen, hoe doe je dat? Heb je twijfels over jezelf en durf je vaak je mening niet te uiten omdat je bang bent niet leuk gevonden te worden?

 

Onzekerheid is een teken van een tekort aan zelfvertrouwen en een lage eigenwaarde. Omdat je bang bent dat anderen je niet leuk vinden, blijf je liever op de achtergrond wat je onzekerheid echter nog verergerd. Mensen nemen je niet waar en jouw angst wordt bevestigd: zie je wel, mensen vinden mij niet leuk, want ze negeren mij. Je bent in een vicieuze cirkel terecht gekomen.

Posted in: blogGelukstipTagged in: onzekeronzekerheidonzekerheid overwinnenzelfvertrouwenzelfvertrouwen vergroten Lees verder 0 comments

Burn out voorkomen

2017-01-31 13:31:01 admin
burn out voorkomen

burn out voorkomen - 7 tips

Stress is een groot gezondheidsrisico. Daarom is het belangrijk om burn-out op tijd te herkennen en te voorkomen. Rond 60% van het ziekteverzuim is terug te voeren op stress. Het is dus belangrijk om bewust te worden van je eigen stress situatie. Zit je lekker in je vel of heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Of heb je het gevoel dat je jezelf steeds moet bewijzen? Dit zijn signalen van onbalans en het gevaar loert dat je opbrandt.

Posted in: blogGelukstipTagged in: burn outmeditatiestress Lees verder 1 comment

Geld en geluk

2016-12-13 11:27:49 admin
geld en geluk

Maakt geld gelukkig?

Op 9 december 2016 verscheen een artikel in het AD over het onderzoek van de postcode loterij bij ruim 1.800 geluksvogels. Maar liefst 70% van de winnaars zei niet gelukkiger geworden te zijn door de winst. De conclusie: geld maakt niet gelukkig. En tot een zekere hoogte is deze stelling ook waar. Hoe zit het nou met geld en geluk? Na het winnen van de loterij ga je door een fase van euforie en geluk. Maar na ca. 1 tot 2 jaar zak je weer terug op je oude geluksniveau.

Posted in: GelukstipTagged in: geldGelukgelukstipgenieten Lees verder 0 comments

Zelfvertrouwen vergroten

2015-12-10 15:29:20 admin

zelfvertrouwen vergroten7 tips voor een gezond zelfvertrouwen

Mensen met een gezond zelfvertrouwen zijn aantrekkelijk. Ze maken een zelfverzekerde indruk en treden ontspannen op. Hoe kun je je zelfvertrouwen vergroten? Bij vrouwen is vastgesteld dat niet zo zeer hun uiterlijk bepalend is voor hun aantrekkelijkheid, maar veel meer een zelfbewuste uitstraling en een innerlijke tevredenheid. En wat mij betreft, geldt dit ook voor mannen.

Aan de basis van een gezond zelfvertrouwen ligt een goed gevoel van eigenwaarde. Als je diep in jezelf denkt dat je niet bijzonder bent of dat je niets waard bent, dan wordt het lastig een gezond zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Posted in: blogGelukstipTagged in: zelfvertrouwenzelfvertrouwen vergroten Lees verder 1 comment

Stoppen met piekeren

2014-10-18 09:15:04 admin

stoppen met piekeren7 anti-pieker tips

​Er is geen oplossing voor piekeren behalve er radicaal mee te stoppen! Als je jezelf betrapt bij het piekeren, stop er dan direct mee. Blijf niet nadenken en zoek zo snel mogelijk een afleiding. De buitenwereld en gebeurtenissen kun je nauwelijks controleren. Het enige wat je werkelijk onder controle kunt krijgen is je mind, zijn je gedachten.

Posted in: GelukstipTagged in: piekerenstoppen met piekeren Lees verder 3 comments

De beste gelukstip Positieve Psychologie!

2013-11-19 16:52:20 admin

Ebook - Positieve PsychologieWat is volgens jou de beste gelukstip?

Heb je mijn e-book "De 50 beste geluktips uit de Positieve Psychologie" al gelezen? Zo ja, dan wil ik je graag vragen welke van de 50 tips jou het meeste heeft aangesproken? Over welke tip zou je graag meer willen weten? Schrijf de tip in het reactieveld. De tips met de meeste reacties ga ik verder uitdiepen. Ik hoop zo nog beter bij je wensen aan te kunnen sluiten.

Posted in: GelukstipTagged in: Gelukgelukstip Lees verder 6 comments